Reklama
 
Blog | Richard Händl

Pozitivní vzpoura televizních diváků

Soutěž X Factor vyhrál řidič kamiónu Jiří Zonyga. Jsou tím popřeny veškeré odhady výsledků soutěže, jak před zahájením finálových večerů, tak i v jejím průběhu.

Je to zvláštní, ale představy, že v takovýchto soutěžích hlasují převážně týnejdři, a nejvíce z toho dívenky 12-18, nedošly svého naplnění.

Nebudeme si namlouvat, že kategorie -náctiletých televizních diváků by volila třiačtyřicetiletého řidiče, brýlatého, obtloustlého (s šátkem zakrytou pleší), zpívajícího pro ni zastaralý repertoár písní, které vlastně vůbec nepamatují.

Navíc, před finálovým večerem se odborníci shodovali na tom, že jeho soupeř Ondřej Ruml je profesně, skoro po všech stránkách zdatnější. Nakonec i bookmakeři měli stejný názor, že to Ruml vyhraje. A přece se tak, proti všem předpokladům nestalo.

Reklama

Mám dojem, že hlavním důvodem je vzpoura lidí střední generace, proti prosazovanému kultu mládí, uměle vytvářených celebrit a dalším podobným záležitostem zábavně – mediálního obrazu dnešní doby. Lidé měli možnost do zavedeného klišé zasáhnout a udělali to. To je pozitivní zpráva a dobré vysvědčení pro tuto generaci.J

Je také pozitivní zprávou, že mládež, pro kterou hlavně byla tato soutěž vymyšlena a konána, se už nenechává strhnout k soutěžo-mániím a fanatickému fandění tak, jako tomu bylo v dobách Superstar.

Že by naše společnost vyzrávala?

Prosil bych laskavé čtenáře, pokud budou diskutovat k tomuto článku, tak aby se zdrželi hodnocení kvality soutěže X Factor, respektive tohoto typu pořadů, i toho, zda mají podobné věci na televizních obrazovkách co dělat a podobně. Díky

Richard Händl